Ingen budget i Helsingborg - nedskärningar väntar efter valet

2018-06-25

Borgarna och Miljöpartiet gör ingen budget i Helsingborg innan valet. Inte för att man är fega, skriver HD. Utan för att det är så osäkra ekonomiska förutsättningar. Skitsnack. Visst är förutsättningarna osäkra. Vi vet till exempel inte vilken regering det blir efter valet i höst. Men det verkliga orsaken är att det väntar nedskärningar. Skola, äldreomsorg, kultur, fritid, gatuunderhåll mm kommer att få snåla.

Stat och kommun tar helt enkelt in för lite pengar. Skatterna på de rikas inkomster och företag är för låga. Samtidigt behöver Helsingborg storsatsa. Det behöver byggas skolor, förskolor och äldreboende. Det behöver anställas folk i verksamheterna. Men nu får barn och gamla betala för de bristande resurserna. Staten har så klart ett stort ansvar. För precis som Aftonbladet skriver styrs 90 procent av de kommunala kostnaderna av statliga regler.

Vad säger då det stora oppositionspartiet SD i frågan? Ja, som vanligt ingenting. Har man ens förstått vad som väntar?