Kommunisterna i valet 2014

Den kapitalistiska krisen håller arbetarklassen i ett järngrepp. För att bryta det greppet krävs en stark och klassmedveten arbetarrörelse på socialistisk grund. Därför tar Kommunistiska Partiet extra sats för att under supervalåret 2014 nå nya grupper arbetare och progressiva.

Kommunistiska Partiet ställer upp i valet till kommunalfullmäktige i Helsingborg. Tillsammans med vårt ungdomsförbund RKU samt vänner och sympatisörer genomför vi vår valkampanj för att få in en kommunistisk arbetarröst i fullmäktige. Våra resurser är små, så om också du vill stötta valets rödaste röst, tveka inte att ta kontakt med oss på kphelsingborg@telia.com

Vi i Kommunistiska partiet kandiderar i 25 kommunval och två landsting. Här i Helsingborg ställer vi upp med elva kandidater och vi har även en lista till regionvalet. Läs gärna vår kommunala valplattform

Elektrikern Julius Nilsson står överst på den kommunala valsedeln.

- Vårt enda löfte är att vi aldrig sviker och kompromissar bort vår arbetarpolitik. Vi är inga sossar på jakt efter medelklassröster i Laröd och Rydebäck. De får rösta på andra partier, säger Julius Nilsson.

Men vad är de viktigaste frågorna?

- Mer resurser till välfärden och kamp mot arbetslöshet, klassklyftor och kapitalism. Stopp för vinster i välfärden är ett otillräckligt krav. Kapitalisterna ska ut ur välfärden. När marknadsvärdet flyttar in, flyttar människovärdet ut. Vi lever i en tid av nyliberal politik och en enorm omfördelning av resurser från vanligt folk till kapitalet och de rika. Denna utveckling kräver klasskamp och att socialismen förs upp på dagordningen – inte bara under valår utan alla dagar alla år.