Nu får det vara slut på privatiserings-kaoset!

2017-05-25

Ena dagen står kommunalrådet Johnny Cato Hansson (C) och berömmer Attendo – de ska få fortsätta sälja hemvård i Helsingborg.
Nästa dag är Johnny Cato Hansson ”frustrerad, oerhört besviken och lite förbannad” på samma bolag. Bara några dagar innan Attendo skulle ta över fyra LSS-boende visade sig att man inte har lyckats få tillstånd. Man får därför inte ta över, och kommunen får fortsätta. Därför är Johnny Cato Hansson lite sur. Men det är inte han som ska vara sur. Det är helsingborgarna.
På område efter område skapar de blågröna kaos.
Innan beskedet om att Attendo inte får ta över har man drivit fram stor oro bland de boende och personalflykt. Denna röra inträffar strax efter kaoset på äldreboendena. Kvalitet var ledstjärnan, sa de blågröna i fjol. Det blev personalneddragningar på 30 procent, sämre mat och inga aktiviteter för de äldre. Naturligtvis var det riskkapitalisterna Attendo och Vardaga som var i farten.
Det måste bli ett stopp på Peter Danielssons och de blågrönas vansinniga privatiseringspolitiken!
Nu säger borgarna och MP att det inte blir fler privatiseringar i vård och omsorg innan valet 2018. Okej, men hur blir de efter valet om de får fortsätta styra? Och hur blir det på andra områden – man kommer snart att sälja ut 650 av Helsingborgshems lägenheter.
Tyvärr undrar man också över oppositionens ärlighet i frågan. Socialdemokraterna står bakom att sälja ut lägenheter och SD är i grunden för privatiseringar och för att riskkapitalister hämtar vinster ur välfärden.