MP lurade sina väljare

En insändare en medlem från oss i Kommunistiska partiet fick publicerat i Helsingborgs dagblad den 11 november.

2014-11-14

Svar till Lars Dalesjö(MP) och Annika Romas (MP), 8 november.
Miljöpartiet säger att man ska styra Helsingborg tillsammans med borgarna för att hålla SD borta från makten. Man säger att SD brister i värdegrund och i visioner. Konstigt. För i Landskrona styr treklövern FP, M och MP sedan 8 år i minoritet med troget stöd från vågmästaren SD. Detta trots att andra alternativ finns. Utan SD inget treklöverstyre i Landskrona. Och utan treklövern hade SD inte fått igenom delar av sin politik. Samsyn råder kring mycket.
Vad Dalesjö och Roman tycker om detta vet jag inte.
Nu ska de rädda oss undan SD i Helsingborg genom att styra med Peter Danielsson som under de gångna fyra åren, i omröstning efter omröstning, har fått stöd från just SD.
Vad än MP säger har vi kanske nu en sexklöver i Rådhuset?
För visst är det mycket som förenar – också MP och SD. Tänker på nyliberal nedskärningspolitik, privatskolevurm, privatiseringar och försämrad anställningstrygget.
Blir därför töntigt när Michael Rosenberg (SD) kallar MP för vänsterextrema.
Miljöpartiet borde tänka på att helsingborgarna inte vill ha Peter Danielsson och borgarna vid makten. Alliansen tappade 8 procentenheter, 4 581 röster, och är rekordsvaga med 38 procent.
Ändå sitter de kvar.
Missförstå mig inte. Jag hyser inga illusioner om att ett rödgrönt styre skulle göra någon större skillnad. Men när ett parti profilerar sig som rödgrönt är det bedrägligt att inte gå i opposition i det här läget. Enligt HD står 69 procent av MP-väljarna till vänster medan bara 5 procent står till höger. Man har lurat sina väljare och jag hoppas att man mycket snart får stå till svars för den högerpolitik man kommer att vara med och föra.
Julius Nilsson Kommunistiska partiet