Starkt stöd för det Palestinska folket i Helsingborg

Lördagens demonstration till stöd för Palestina blev en mäktig manifestation. Med mer än 500 deltagare i demonstationståget och ännu fler framme vid Terrasstrapporna visade helsingborgarna åter att stödet för Palestina är stort. Representanter för lokala Palestinska organisationer, kulturlivet samt vänstern från Socialdemokraterna, Vänsterpartiet till oss i Kommunistiska Partiet vara alla där för att visa stöd med Palestina.

2014-08-02

Det var ett mäktigt demonstrationståg som gick genom Helsingborg. Kulturskribenten Sören Sommelius fördömde Israels våld och Kent Härstedt från Socialdemokraterna tyckte att ockupationen av Palestina håller båda Israel och Palestina i ofrihet.Han var ändå noga med att poängtera att det naturligtvis var värst för palestinierna. Peter Ahlbom förde fram en massa krav från Vänsterpartiet, bland annat att allt militärt samarbete mellan Sverige och Israel måste upphöra.

Joe Nilsson från Kommunistiska Partiet började med att förklara att främsta orsaken till att han var på plats idag var för att visa sitt stöd med alla kämpande palestinier. Flera gånger tog Joe upp vikten av det palestinska folkets enade motstånd. Just nu sprider vår idrottsförening Proletären FF en budkavel över idrotts-Sverige, som syftar till en idrottslig bojkott av Israel. Joe som själv är medlem i OV (Olympic Viking) tänker försöka få klubben att ansluta sig till budkavlen och uppmanade alla som är aktiva i idrottsklubbar att vara en del av spridandet av budkavlen. Under mötet var det många demonstranter som tog kontakt med Joe för att ta del av budkavlen. Vi i Kommunistiska Partiet applåderar Proletären FF's budkavel och hoppas att många idrottsklubbar ansluter sig till en idrottslig bojkott av Israel!