HD och Kommunistiska partiet

Helsingborgs Dagblad verkar ha en plan för hur Kommunistiska partiet ska behandlas i valrörelsen.
Våra insändare tas inte in. Just nu har vi ett debattsvar om IT och möjligheterna till arbetstidsförkortning som inte publiceras på debattsidan. På min mening har vi två insändare om Öresundskrafts utnyttjande av billig arbetskraft och Attendos vanvård som man inte tar in. Inte i något av fallen har man gett oss besked om varför.

2014-08-25

I lördags presenterade man vårt deltagande i kommunvalet. Som vanligt körde man på temat – många krav, men ingen finansiering. Detta är naturligtvis inte sant. Vi pekar nu liksom tidigare tydligt ut de ställen där pengar finns att hämta. Det är faktiskt lätt att hitta uppgifter som visar att Sverige för 30 år sedan lade en betydligt högre andel av BNP på välfärden än i dag. Dessa pengar, som främst gått till skattesänkningar för de rika och kapitalet, ska tas tillbaka. Det hade inneburit över 100 miljarder på nationell basis och därmed möjlighet till att öka statsbidragen till Helsingborg med hundratals miljoner. Pengar som hade gjort det möjligt att öka personaltätheten i skola och omsorg, bygga och renovera mer och satsa på kultur och fritid.

Sex timmars arbetsdag, som vi kräver, anser vi måste ske lagstiftningsvägen.

När vi förklarar varför vi anser att vård och skola inte ska bedrivas av privata företag återges det inte med ett ord. Men vi ser hur fokus i verksamheterna hela tiden flyttas från verksamheten till ekonomin. Från toppen och ut i alla led i verksamheterna. Från att vården och lärandet varit i centrum till att snålheten får styra. Blöjan kan väga lite till på de äldre så att företaget kan tjäna ett par kronor till. Vinster på sån verksamhet är rent kriminell. Men som vi sa till Hd det farligaste är inte vinsterna utan att det kapitalistiska tänket kommer in i verksamheten. Därför är vinstförbud otillräckligt. Privat företag har inte med skola och vård att göra. Vi medborgare ska aldrig reduceras till konsumenter. Vi sätter människovärde över marknadsvärde.

http://hd.se/helsingborg/2014/08/23/det-har-vill-utmanarna/