Låt inte politiker boende på gräddhyllan styra ostört

2014-07-19

HD avslöjade nyligen att många av stans politiker bor i Laröd och Hittarp. Hela elva av de 65 politiker som kan väljas in i fullmäktige i höst bor i det välmående villasamhället. I samma artikel kunde man läsa att jämnstora stadsdelar som Dalhem och Ödåkra blir utan politiker i Rådhuset. Räknar vi rätt på HD-kartan bor 19 av borgarnas 30 politiker i välmående stadsdelar norr om Trädgårdsgatan. Dessutom bor sex borgare i villaområden i eller utanför stan medan endast en bor i ett arbetarområde.

Socialdemokraterna har så klart bättre spridning på sina politiker. Men det är ändå talande hur de ”bättre” områdena dominerar. Inte minst bland borgarna. Att deras valsedlar nästan är kliniskt rena från politiker med arbetaryrken behöver vi väl knappast ta upp. Vi kommunister har elva kandidater på vår valsedel. Du får naturligtvis själv bedöma sammansättningen men vi är rätt nöjda vad gäller spridning av yrken, åldrar, kön och stadsdelar. Vi har faktiskt hela fem medlemmar på valsedeln från det Dalhem som de etablerade partierna ratar.

Du behöver alltså inte låta dig styras av överklass-politiker från stans gräddhylla. Du kan välja in en kommunist och Dalhemsbo i fullmäktige. Vi lovar egentligen inget annat än att vi inte vika ner oss, och att vi konsekvent står upp för en arbetarpolitik. Det innebär till exempel att vi tar strid mot lyxrenoveringar och oskäliga hyreshöjningar på Dalhem.