Kassaskåpet är inte tomt!

2014-07-19

Sverigedemokraternas kommunalråd Michael Rosenberg har avslöjats som kassaskåpstjuv. Inget vi moraliserar över. Det är länge sedan och han har tagit sitt straff. Att han mörkat sitt förflutna är däremot inte snyggt.
I Rådhuset har nästa års budget avhandlats. SD ville göra en stor satsning på skolan. Det slutade, enligt HD, med att man lade det lägsta budet – man ville satsa minst på skolan av alla partier. Det kunde man ha rättat till genom att rösta med de rödgröna som ville ge några smulor mer än borgarna. Men det gjorde inte SD.

Sverigedemokraterna kallar sig landets oppositionsparti. Men i verkligheten – i riksdagen och rådhuset – är man borgarnas lydiga stödparti.

Ett oppositionsparti värt namnet ser till behoven och tar in resurser så det räcker – kassaskåpet är inte tomt. Tvärtom. Sverige har aldrig varit rikare, men varken SD eller den rödgröna oppositionen säger det självklara: Kapitalet måste beskattas hårdare och statsbidragen till kommunerna bli högre.