Borgarna och SD fick svar på tal på 1 maj

2015-05-04

Helsingborg
På ett soligt GA-torg samlades uppemot 100 personer för att delta i Röd front. Först ut bland talarna var Eleonora Preston från Kommunistiska partiet. I ett starkt tal lyfte hon välfärdsfrågorna och pekade på lösningar som är viktiga för arbetarklassen.
Eli tog upp hur pengahungriga företag allt mer urholkar välfärden när allt större del av skattemeedlen försvinner ner i ägarnas fickor.
Näste talare var Joe Nilsson, också från Kommunistiska partiet, som gick till hårt angrepp mot borgarna och SD i migrationsfrågan. Det handlar inte om att ställa välfärd mot invandring, även om det är precis så borgarna och SD försöker göra. Resurser finns och talet om invandringen är bara ett sätt att blanda bort korten.
Ingen talar hellre om orsaken till de stora flyktingströmmarna – väst-imperialismens härjningar runt om i världen.
Han tog också upp Trygghet på jobbet-kampanjen och manade mötesdeltagarna att se på läget utifrån hela arbetarklassens perspektiv. Visst kan den enskilde arbetaren ha fått det bättre, till exempel det medelålders paret. Men också en sådan familj kan ha högerpolitiken nära inpå. Deras barn går kanske utan trygga jobb och gamla morsan får inte pensionen att räcka till.
Röd front upplevdes som en framgång med många nya ansikten och totalt närmre 40 sålda Proletären under dagen. S hade 210 personer i sitt tåg och V drygt 70.
Proletären Helsingborg