Saknas riktig opposition i Rådhuset!

Kommunistiska Partiet står alltid upp för arbetarklassen.

I förra helgen skrev några vänsterpartister på ledarsidan i HD. Temat var att de blågrönas politik inte har några lösningar på ”de stora utmaningar Helsingborg står inför när det gäller arbetslöshet och bostadsbrist”.

2015-04-26

Helt sant.
Klassklyftorna har växt enormt under borgarna och SD (det lojala stödpartiet). Och inget annat var att vänta. Massarbetslöshet, försämrad A-kassa, ökade löneskillnader, bostadsbrist, privatiseringar och privatskolor ger ökade klyftor.
Nyliberalism och kapitalistvälde är andra namn på eländet.
Frågan är bara vad oppositionen – S och V – har för alternativ?
För inte utmanar ni väl den orättvisa samhällsordningen? Från ert håll brukar det mest handla om lite lätt fernissa som ska täcka de värsta skavankerna.
Ni har varit pinsamt tysta i viktiga klassfrågor i den här stan. Och när borgarna skaffade sig en programförklaring – en vision – till sin nya fina PR-byrå – ja, då röstade ni ja och dåvarande S-ledaren stod och tramsade med Peter Danielsson inför de dit kommenderade kommunanställda i Arenan.
Det behövs en riktig opposition i Rådhuset!
Julius Nilsson